Jdi na obsah Jdi na menu
 


Solux

 

 

 

Pro zlepšené prokrvení tkáně, ústup bolesti a svalovou relaxaci

Solux je umělým zdrojem infračerveného záření. Jedná se o žárovku s vláknem žhaveným zhruba na 3000 °C a zpravidla červeným filtrem, který omezuje viditelnou část světelného spektra. Toto záření proniká vodou, sklem i atmosférou, dostává se tedy i do hlubších vrstev kůže a podkožního vaziva. Aplikuje se ze vzdálenosti přibližně 10 až 20 cm od těla, doba aplikace je zhruba 15 až 20 minut. Účinkem je především vazodilatace, která společně s lokálním teplem působí relaxaci podkožních vrstev a svalové tkáně. Indikuje se u chronických bolestivých syndromů pohybového systému, artróz a dalších pohybových onemocnění.

Hloubkové teplo infračervené žárovky prostupuje kůží hluboko do tkání (vazivo, svaly, klouby), prohřívá tkáně a současně rozšiřuje cévy. Relativně velká vlnová délka a malá energie fotonů vyvolává po absorpci v tkáních hlavně tepelný účinek, který je daný především rozšířením cév. Teplo není omezené na jedno místo, šíří se do okolí pomocí nervových vláken. Rozšířením cév dochází k podpoře krevního oběhu a následně:

  •     k urychlení odstranění odpadních látek, především laktátů
  •     k většímu využití kyslíku
  •     k podpoře imunitních procesů

Vlivem infračerveného světla se také uvolňují kožní póry. Světlo zmírňuje bolesti revmatického původu a bolesti svalů. Díky všem svým vlastnostem je vhodné pro léčebné a kosmetické účely.

indikace:
u chronických bolestivých syndromů pohybového systému, artróz a dalších pohybových onemocnění.

Solux pomáhá při těchto nemocích:

Ischias, blokáda krční páteře, zánět středního ucha, revmatické potíže, bolesti svalů, akné, nemoci z nachlazení, zánět mandlí, artrotické bolesti, zánět hrtanu, nosních dutin, bolesti zubů, hematomy, malá (nekrvácivá) poranění, jizvy, dna, při sportování a léčebné gymnastice. Při masážích a kosmetických úkonech.

Kontraindikace: akutní onemocnění, fotodermatózy, stavy po radioterapii, nádorové onemocnění, užívání léků zvyšujících citlivost na ultrafialové záření, krvácející stavy, hyperthyreóza (zvýšená funkce štítné žlázy), atrofie kůže, těžká ateroskleróza, herpes zoster (pásový opar)